what they did

Sunday, November 4, 2012

memanjat!

Bismillah...

Huuuu!!! Lama gila blog ni tak berupdate hokeyy!! So much happened to me these past few months. Tapi sebab takde masa nak update plus takde wifi free dah yang berada di sekeliling aku, menyebabkan niat terbantut. Uhuh..

Lately actually aku ada hobi baru, which is hiking! Sebelum ni aku tak pernah hiking pun. Tak sure stamina aku berada di tahap mana. But I challenge myself to try it sebab Pijo yang tak sihat tu pun boleh, why can't I? Kan? So, my first puncak yang aku berjaya tawan was Bukit Tabur. Tabur West je. Location is at Taman Melati. Actually ada dua Bukit Tabur, Tabur East and Tabur West. Tabur East is more challenging people said. Tapi sampai sekarang aku still takde peluang nak naik east.










See how amazing the views? Love it so much to be up there...

The next bukit was Broga of course! Lokasi wajib katanya. Actually aku nak naik Broga first, sebab it's famous isn't? Tapi Pijo kata, kalau aku mampu naik Tabur, Broga would be just a piece of cake. It was absolutely true! Haha. Broga tapayah bubuh gambar kot sebab gambar tak senonoh je pose. Kekeke.

Tu je dua bukit yang aku dah naik actually. But then it made my weekend no longer dull. Haha. Lepas penat seminggu stress kat office (stress sangat ke?), dapat naik bukit hujung minggu adalah sangat mengujakan! Don't have planned yet nak naik bukit mana pulak after this. Any suggestions peeps?

5 comments:

  1. Nak memanjat jugak. Gian neh. Lame tak memanjat.Hhaaha

    ReplyDelete
  2. haha...ko la..bile ntah nak naik ngan aku neh..but not broga please...hehe

    ReplyDelete
  3. asal tak nak broga? senang sgt ke? hahaa. Tak mencabar skill eh?hahhaa

    ReplyDelete
  4. Encik Along, bawa saya hiking boleh?

    ReplyDelete
  5. zie: naik gak broga la..tapi sekali cukup la..haha..kurang mencabar...kekeke

    ain: mai turun KL time awak cuti sebulan ni..tido rumah sy..hehe

    ReplyDelete

what do you think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...