what they did

Wednesday, January 6, 2016

#2015bestnine


Punyalah lama aku tak pakai function kat blogger ni, sampai baru tau yg sekarang nak upload photo drag and drop je dah boleh letak gambar. Haha. Sedih.

Rasa macam nak post gambar kat sini. Selalunya gambar aku post kat ig. Lepas tu selalu rasa nak tulis caption bebanyak dan pepanjang. Tapi bukan semua orang suka nak baca caption pepanjang. Nanti ada yg kata aku bajet Fynn Jamal. Eh.

So, tu gambar pakai menatang 2015bestnine. Aku nampak benda alah ni adik sepupu aku post kat FB. So, terus gi search camne nak buat. Da dapat aku punya, gi stalk orang lain punya bestnine plak.. Lel.

Ok.

So, for me bestnine tu merangkumi most of my life event on 2015.

Gi Surabaya naik Ijen.
Gi Medan naik Sibayak.
Gi Terengganu singgah Taman Tamadun Islam. Sebelum tu gi mencandat sotong. First time hangout jejauh dengan crush. Kahkah.
First time makan Dip & Dip yang aku craving since dengan 'youknowwho' dulu.
First time makan spaghetti Carbonara yang sedap; since then gi memane western je memang aku cari carbonara!
First time guna slowmo time amek video and amek pulak air terjun kat Chilling.

Tu antara event yg aku rasa besar dalam hidup aku sepanjang 2015. Banyak la lagi event besar.

Pursuing masters degree.

Ok, tu je yang aku boleh recall. Kahkah.

Tapi apa pun, I enjoyed my life well enough on 2015. 

2016

Semoga aku travel more
Semoga aku appreciate more
Semoga aku give more
Semoga aku eat enough
Semoga aku pergi lebih jauh

Tapi doa aku, bukan untuk aku je. Untuk semua orang disekeliling aku. Amin.

No comments:

Post a Comment

what do you think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...