what they did

Thursday, January 7, 2016

20160107


20160107

Engineers Coffee Bar, Nilai
Spaghetti Carbonara dgn potongan Rib Lamb
Marcaroni Creamy Alfredo dgn potongan Rib Lamb
Cinnamon Tea
Earl Grey Tea

Ok. Aku pernah sebut, sejak aku makan spaghetti carbonara kat GomokIpoh, aku terus jatuh hati dengan carbonara. Sebelum ni asyik makan bolognese je. Rupanya carbonara jauh lebih sedap dari bolognese sebab carbonara lebih creamy dan berlemak. Kbai. 

So, aku dah try a few tempat kat Nilai ni yang serve western food; even actually spaghetti is not a western food. Dari cafe hispster, kedai makan biasa, kedai baru bukak, kedai dah lama bukak. Tapi aku tak jumpa lagi kedai yang aku rasa nak datang berkali-kali except this one. So, I award Engineers Coffee Bar Carbonara as the best Carbonara Spaghetti in town!

Mahal sikitlah harga dia. Ade je kedai yg serve RM8 sepinggan, tapi tak cukup umph dan portion kecik sebab appetizer je. Kat sini, RM20, tp portion dia agak besar dan the best is, dia comes with kambing! You should know how much I love kambing. Haha. Kambing biasanya mahal. So, for me, kalau serve with kambing with that price, still reasonable compared to SR. Plus, no GST here. At least for now. 

Cuma kekadang, dia cair, kekadang pekat dan tak berkuah langsung. Maybe depa still belum begitu mahir dalam menstandardkan servings tu kan. Baru bukak lagi kan. Boleh dimaafkan. 

So, orang Nilai, boleh la try Carbonara kat sini.


Ni aku makan masa lain. My one of course carbonara. The other one is English Curry if I'm not mistaken. Haha. Tak ingat. Sekarang depa ade promo weekdays. Set macam ni; spaghetti dan cold beverages , RM26. Per serving la. Plus, for every purchase above RM20 in single receipt, if you flash your valid student card here, you entitled to get 10% discount! Which I love the most. Hahaha. Aku kan dasar suka cari tempat yang ade discount je kejenya. Kehkeh. 

Kbai. 

No comments:

Post a Comment

what do you think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...