what they did

Friday, January 15, 2016

20160114 Bukit Kutu



20160114

Bukit Kutu✔️

Semalam cuti Keputeraan Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan. 

So, ade suggestion nak hiking sempena cuti ni. Tapi Ya الله, nak decide tempat tu, bukan main susah kalau dengan bebudak ni. Suruh aku lead la, decide la. Aku decide Nuang, tak setuju pulak. Takut pancit. Sebab trek Nuang kemain mencabar katanya. Lepas tu, finally decide nak naik Kutu. Ok la. Aku pun tak pernah naik Kutu and Kutu memang one of bukit yang aku nak naik. 

Aku a bit underestimate Kutu. Kakakaka. Penat gile!!!

Naik kul10, sampai puncak kul1. Ada trek berakar, tinggi-tinggi gap dia. Lenguh amat kot. Hahaha. 

View kat atas, superb amat!




Ok. Burung tu tak sengaja je tersnap.

Turun macam biasalah. Memang penyiksaan. Aku paling tak suka turun. Sebab ibu jari aku memang confrim sure akan sakit. Ni nak lari turun pun rasa tak larat. Dia punya rasa demotivated tu, adoi. 

Kami mula turun kul3 dan sampai bawah around kul5.30. Lama okey. 

Aku tak pernah lagi rasa demotivated nak turun dari hiking. Tapi semalam memang rasa demotivated amat. Hahaha. Mujurlah bawah tu ade sungai. Tu je sumber inspirasi nak turun bawah. Haha. 

Tapi الحمدلله, berjaya jugak kami semua turun dengan selamat. Ada la jugak minor injury. Tapi takde apa sangatlah. 

Waiting for the next. 


2 comments:

  1. Dengki lah tengok orang panjat bukit. Tapi aku malas and takut pancit. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon rajinkan diri. Haha. Tp utk beginner, aku tak suggest kot Bukit Kutu. Sbb boleh tahan la trek dia. Kecuali kau memang fit.

      Delete

what do you think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...