what they did

Thursday, March 31, 2016

Monday, March 28, 2016

2016328


Tuna Onigiri

Onigiri from Nihon. Spesel. Tp tak spesel enough la. Sbb umi dia bukan beli utk aku. Hahaha. 

Wednesday, March 16, 2016

Pulau Tioman


Tioman woi!

Haha. Aku mati-mati ingat Tioman ni satu je pulau. So, kalau gi Tioman, memang gi satu pulau tu je la. Rupanya banyak gugusan pulau tu. Ntah yang mana satu ntah Tioman, aku pun tatau. Haha. 

Ok, ceritanya, aku gi company trip ke Pulau Tioman last week, 11-14 Mac 2016. Kami stay kat Tioman Paya Resort. Rasanya nama pulau tu Pulau Paya kot. 

Tp jujurnya kat Paya ni tak best. Hahaha. Sebab kedai dia tutup awal, pastu macam tak banyak activity kita boleh buat. Ada la ATV, treking, paintball, selain snorkeling ngan diving tu kan. Tp entah. Aku tetap rasa kurang activities yg kita boleh buat untuk enjoy. Semua yg depa offer most of activity outdoor. Klu nak santai-santai macam tak banyak choice. Kedai makan pun tak banyak yg best. 

Apa pun, Tioman memang cantik! Serius talk ni. Hahaha. 




Friday, March 11, 2016

Saengilchukahamnida

Happy Birthday Winnee!!
10 March 2016
The Engineers Coffee Bar

May happiness surrounds you in your life. 

Psstt: 31 March ni nak celebrate camne ntah. 

Wednesday, March 2, 2016

Oh March.


My MarchRead will be this thick. Alahai. 

Bukan nak cerita pasal buku. Nak cakap, one of my bestie since matric dulu, da tukar keje selepas almost 3 tahun kat company lama dia. Kalau diikutkan, aku ni pun da almost 3 years kat company sekarang ni. Dari second year lagi aku da bunyi nak resign, tp masuk tahun ketiga, aku masih di sini. Kenapa? Aku pun tak tau. Mungkin sebab belum ada rezeki aku dapat keje lain. 

Masa sambung masters aritu, aku hold dulu niat nak resign, sebab aku takut aku susah nak adapt dengan environment tempat keje baru at the same time nak kena adapt life as a part time student pulak. 

But now, as I'm officially no more a student, I think I should again consider myself to resign for good. Lama sangat da aku ni duduk bertapa kat company sekarang ni. Kalau tengok LinkedIn, ramai da yang bertukar-tukar keje since our graduation on 2012 dulu. Aku je yang masih di sini. 

Tapi, frankly, di usia 28 tahun ni, aku tak tau lagi apa aim aku untuk next 5 years. Especially for my career. Sebab tu aku susah nak jawab soalan interview. Aku ada aim untuk jadi full time traveler on my 30th and I couldn't possibly tell that to the interviewer right? Company mana la yang nak hire aku kalau macam tu. Aduhai. 

Jadi, aku ada masalah tatau nak apply post apa sebab aku takde aim dalam career aku. Aku nak hidup freely je lepas ni. Even ramai yang kata impossible to do that. Sebab tu la aku tak yakin aku boleh dapat keje kalau aku cakap camtu. 

Alahai, I kept on repeating the same point. Tapi point tu tak ke mana pun. Aku kena lebih serius berfikir apa aku nak buat dalam masa terdekat ni, dan dalam jangkamasa panjang ni. 

Fikir Ili, fikir!

Air Asia Promo


Dapat mesej ni kat LINE semalam. Air Asia tengah promo. Kebetulan aku memang ada plan nak bawak parents aku gi bercuti jejauh sikit tahun ni. Usha ticket KL-KK, paling murah pun RM99 one way. Aku rasa dulu aku beli RM120 return. So, ada sedikit tak puas hati kat situ sebab boleh dapat murah lagi dari tu.  Dasar la AA ni. 

Lepas tu usha airlines lain. Try usha RayaniAir. Ada RM49 je weh one way! Teruja gile rasa nak beli. Tp terpaksa pendam dulu sebab belum gaji. Alahai. Heharap minggu ni gaji, boleh terus beli utk mak abah aku. Ke Sabah ke kita tahun ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...