what they did

Wednesday, September 28, 2016

Random

Sebab aku masih mengantuk duduk kat office ni, aku rasa nak membebel sekejap. Haha. Buat post ala-ala Nurul lah.

1) Aku geram betul dengan apps Blogger kat iPhone ni. Dari tadi lagi aku cuba up entri baru, dia duk crash tak bersudah. Sudahnya aku terpaksa tulis kat PC office. Mujur Project Manager aku dah balik, happy hour katanya. Tak payahlah aku cover-cover nak menaip berjela ni. Haha.

2) Seriously tak suka dengan UI Blogger apps kat iOS. Sucks! Tak user friendly langsung. Tak cukup features, tak macam kat website. 

3) Lately jerawat kerap sangat naik kat pipi aku. Dulu-dulu, jerawat suka hadir kat hidung, kat dagu, sekarang kat pipi plak. Ade masalah apa ye?

4) Masih terasa terkilan sebab kena delete post pasal birthday aku kat sini hari tu. Tapi atas sebab-sebab keselamatan, terpaksa jugak delete. Orang kata, jangan kongsi sangat bahagia ni. Orang lah kata.

5) Rindulah nak baca blog kawan-kawan. Bila scroll semula blog yang aku follow, banyak yang dah menyepi. Yelah, blog dah tak trend sangat compared to dulu.

6) Line Umobile sekarang makin teruk. Internet maksud aku. Line telefon memang tak usah cakaplah, sejak azali.  Sekarang ada 15GB pun rasa geram je. Data banyak, tapi slow nak meninggal!

6) Siapa-siapa yang baca post ni, tolong doakan aku bernikah ASAP. Hehe. Bai.

Wednesday, September 14, 2016

Daging Goreng Rempah

Skrol FB semalam, jumpa orang share resipi daging. Yelah, musim raya korban ni kan. Tak tau nak masak apa daging, banyaklah cadangannya. Dalam banyak-banyak resipi tu, resipi pertama yg aku jumpa, Daging Berempah, berjaya buat air liur rasa nak meleleh, tapi kutahan, Jebat. 


Nampak menggiurkan tak? Di mata aku, nampak. Haha. Hari ni, lepas balik keje terus aku buat-buat rajin rebus daging. Sebenarnya lapar. Sebab tu terpaksa rajinkan diri. Plan asal nak buat bihun goreng daging je. Macam mana entah tetibe nak buat resipi ni. 

Lepas tung tang kat dapur, inilah hasilnya. 


Aku selalu tak tau kenapa hasil masakan aku tak pernah jadi rupa macam dalam gambar yg aku tiru. Haha. Mungkin sebab aku selalu alter masakan aku kot. Mungkinla. 

Friday, September 9, 2016

Err

Tengah belek phone, masuk pulak call Encik Labu. Biar empat lima saat baru aku angkat. 

Labu: Hello
Aku: Ha. Kenapa?
Labu: Buat apa? Baru bangun tido ke?
Aku: Takla. Tadi baring je. Kenapa?
Labu: Suara macam baru bangun tido. Eh, tadi bukan Ms Yap suruh ambik Ah Hean?
Aku: Ho. Kenapa?
Labu: Laju je menonong balik tadi. Tak ambik ke?
Aku: Ah Hean kata nak balik jalan kaki. 
Labu: Oo. Ingatkan lupa ambik. 
Aku: Habis tu, kalau lupa ambik, nak suruh gi amek sekarang ke? Bajet Ah Hean masih menunggu ke?
Labu: Ho. Haha. Ingat kalau tak ambik sebab lupa, nak gelak kuat-kuat. 
Lepas tu talian diputuskan. 

Ok. Aku jadi tak faham. Benda camni pun sanggup call. Err..

Abaikan kalau engkorang tak paham. Kah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...